Αγγελική Ανδρινοπούλου

Γεννήθηκε στην Αθήνα.

Ξεκίνησε χορό σε ηλικία 7 ετών στη σχολή χορού της Ντιάνας Θεοδωρίδου, όπου εκπαιδεύτηκε σε μπαλέτο RAD και ISTD, μοντέρνο ISTD, flamenco SDBE και Tap dance, ενώ παράλληλα απέκτησε και το πτυχίο της φυσικοθεραπείας από το Τ.Ε.Ι Φυσικοθεραπείας Αθηνών. Έχει παρακολουθήσει σεμινάρια κλασικού μπαλέτου, μοντέρνου χορού, hip hop, κλακετών και μουσικού θεάτρου, στο Λονδίνο (Pineapple Studios), τη Βιέννη (ImpulsTanz) και τη Νέα Υόρκη (Broadway Dance Centre, Steps on Broadway, Tap City 2001).

Μετά την αποφοίτηση της το 1996, συνεργάστηκε και χόρεψε με τις ομάδες Ronda Al Alba της Νατάσσας Ντέκα στο flamenco για τρία χρόνια και την OnStage στη modern jazz για δύο χρόνια με εμφανίσεις στην Ελλάδα.

Το 2000 πήρε το ρόλο της dance captain στo musical Joseph and the Amazing Technicolor Dreamcoat (Θέατρο Κάτια Δανδουλάκη, σκηνοθεσία-χορογραφία Gillian Gregory) και το 2003 στο Victor-Victoria (Θίασος Μιμής Ντενίση, χορογραφία Gillian Gregory). Εργάστηκε ως βοηθός χορογράφου του Φωκά Ευαγγελινού στην παιδικη παρασταση Κυκλος της Πεταλουδας και σε διαφορα σχηματα της νυχτερινης σκηνης.

Ως δασκάλα μπαλέτου, μοντέρνου και jazz διδάσκει σε διάφορες σχολές της Αθήνας, από το 1997 εώς και σήμερα.

Είναι αναγνωρισμένη tutor των πτυχίων διδασκαλίας Diploma in Dance Insrtuction (DDI) και Diploma in Dance Education (DDE) (Imperial Ballet Modern Theatre).

Εχει οριστει εξετάστρια του MODERN THEATRE του IMPERIAL SOCIETY TEACHERS OF DANCING σε Ελλαδα και εξωτερικο.