ΚΛΑΣΙΚΟ ΜΠΑΛΕΤΟ

Η λέξη balletto είναι υποκοριστικό της λέξης ballo που σημαίνει χορός. αποτελεί παραφθορά του ελληνικού ρήματος βαλλίζω, που έχει ταυτόσημη σημασία.

Το ΚΛΑΣΙΚΟ ΜΠΑΛΕΤΟ είναι το πλέον δομημένο από τα είδη χορού, καθώς έχει ως βάση τις παραδοσιακές χορευτικές τεχνικές και μία από τις πλέον υψηλόβαθμες τέχνες, που απαιτεί πολυετή εξάσκηση ώστε να φτάσει κανείς σε επαγγελματικό επίπεδο. Οι παραλλαγές του έχουν καθοριστεί μέσα από διάφορες σχολές, όπως τη Γαλλική Σχολή, τη Δανέζικη Σχολή Bournonville, την Ιταλική Σχολή και τη Ρωσική Σχολή. Το μάθημα αυτό, υψηλών τεχνικών απαιτήσεων, με δική του ορολογία και δομική σύσταση, διδάσκεται σε πολλά επίπεδα, αποτελείται από διαφορετικές ασκήσεις στην μπάρα και στο κέντρο- με point ή χωρίς, μικρές χορευτικές χορογραφίες και συνοδεύεται πάντα με πιάνο. Η τεχνική του κλασικού μπαλέτου είναι η πλέον βασική τεχνική χορού παγκοσμίως. Αποτελεί την αφετηρία όλων των υπόλοιπων σύγχρονων και μεταμοντέρνων χορών και διδάσκεται σε όλες τις αναγνωρισμένες επαγγελματικές σχολές του κόσμου, ως η βάση της γνώσης του χορού, ανεξαρτήτως της κατεύθυνσης που θα πάρει ένας χορευτής στο μέλλον. Η ύλη του είναι ζητούμενο των εισαγωγικών εξετάσεων των επαγγελματικών σχολών στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.

Τα μαθήματα στο στούντιο απευθύνονται σε όλους, χορευτές, σπουδαστές χορού αλλά και αυτούς που το αγαπούν ως μέσο έκφρασης και εκγύμνασης.

Τα μαθήματα προετοιμασίας για τις εισαγωγικές εξετάσεις ξεκινούν την 1η Οκτωβρίου και θα διαρκέσουν καθ’ όλη τη διάρκεια της χρονιάς.

Διδάσκουν:

 

 

Ζέφη Μπαρτζώκα, Σοφία Τρανά, Ελβίρα Μπαρτζώκα, Εύα Παγουλάτου