ΣΥΓΧΡΟΝΟΣ ΧΟΡΟΣ

Ο ΣΥΓΧΡΟΝΟΣ ΧΟΡΟΣ δίνει έμφαση στην πλαστικότητα και στον αυτοσχεδιασμό. Εστιάζει στην αναπνοή, στην ευθυγράμμιση του σώματος, στην εύκολη και σωστή χρήση των αρθρώσεων, στην μυική χαλάρωση και στην χρήση της ορμής και της βαρύτητας που θα διευκολύνουν την κίνηση.

Σε αντίθεση με την αυστηρή και δομήμένη φύση του κλασσικού μπαλέτου, αυτή η τεχνική περιλαμβάνει την κίνηση του κορμού, το contraction – release, την πτώση και την επαναφορά, τις απρόβλεπτες αλλαγές του ρυθμού,της ταχύτητας και της κατεύθυνσης. Έχει την τάση να συνδιάζει τον χορό και δραματικά στοιχεία καθώς οι χορευτές προσπαθούν να συνδέσουν το μυαλό και το σώμα μέσα από την ροή και αναζητούν την ελευθερία της κίνησης και της φαντασίας, επιτρέποντας στο σώμα τους να εκφράσει ελεύθερα τα εσωτερικά τους συναισθήματα. Σε αυτό το είδος χορού τα πέλματα είναι συνήθως γυμνά και η μουσική από πολλά διαφορετικά στυλ και συχνά ενσωματώνει στοιχεία από άλλους χορούς . H τεχνική του σύγχρονου χορού είναι μια από τις βασικές απαραίτητες τεχνικές που οφείλει να κατέχει ένας χορευτής  ενώ αποτελεί και μέρος των εισαγωγικών εξετάσεων για τις επαγγελματικές σχολές χορού στην Ελλάδα και το εξωτερικό.

Τα μαθήματα στο στούντιο απευθύνονται σε ηθοποιούς, χορευτές και όσους προτιμούν την συγκεκριμένη τεχνική για την εκγύμναση του σώματος τους..

Τα μαθήματα προετοιμασίας για τις εισαγωγικές εξετάσεις ξεκινούν από 1η Οκτωβρίου και θα διαρκέσουν καθ’ όλη την χρονιά..

Διδάσκουν:

Ρούλα Κουτρουμπέλη, Γιάννης Παπακαμμένος