Χριστίνα Φωτεινάκη

Σπούδασε και αποφοίτησε από τη Σχολή Χορού Μάγιας Σοφού το 1992, ταυτόχρονα παρακολούθησε μαθήματα χορού με την ομάδα χορού του Χάρη Μανταφούνη και μετά συνέχισε τις σπουδές της στο εξωτερικό με ειδικά σεμινάρια και μαθήματα πάνω στην τεχνική Graham, Hawkins, Limon, σύνθεση χορού, χορογραφία, αυτοσχεδιασμό, ρεπερτόριο, musical, κλακέτες, commercial jazz, street jazz, break dance, hip-hop. Από το 2000 έχει τα διπλώματα Fellowship του Εκπαιδευτικού Οργανισμού Imperial Society of teachers of Dancing, USTD, στο κλασικό μπαλέτο και στο μοντέρνο χορό. Από την Άνοιξη του 2005 έγινε εξετάστρια μοντέρνου χορού καθώς και εκπαιδεύτηκε ως tutor για τα διπλώματα Foundation in Dance Instruction και Certificate in Dance Education του ISTD.

Δίδαξε από το 1992-1996 στη σχολή χορού Μπετίνας Κάτσενου στην πάτρα, ενώ από το 1995 διδάσκει στη σχολή χορού Ντιάνας Θεοδωρίδου. Από τον Οκτώβρη του 2004 διδάσκει στη Δραματική Σχολή Κεντρική Σκηνή της Μιιμής Ντεμίση. Έχει συνεργαστεί με τον Φωκά Ευαγγελινό, τη βραβευμένη με Toni Award χορογράφο Gillian Gregory, το Derick lassala χορογράφο στη Disney, Los Angeles. Συνεργάστηκε ως βοηθός χορογράφου στις παραγωγές musical "Joseph" (2000), "Victor-Victoria" (2003).

Έχει χορογραφήσει για τις ομάδες χορού On stage, Dancemania, τις παραστάσεις της σχολής Ντιάνας θεοδωρίδου, διαφημιστικά τηλεοπτικά spots, τηλεοπτικές σειρές, promotion shows, videoclips.

Τον Απρίλη του 2003 χορογράφησε στο Regency Hayatt Casino στη Θεσσαλονίκη, για το Χρήστο Νικολόπουλο, Από το κλοκαίρι του 2003 χορογραφεί παραγωγές, συναυλίες, shows, videoclips για την Καίτη Γαρμπή. Τον Ιούλιο του 2005 κλήθηκε να διδάξει στο International Summer Course του Bird College conservatoire for theatre arts, στο Λονδίνο. Το φθινόπωρο του 2005 χορογραφεί για το θέατρο τη νέα παραγωγή της Μιμής Ντενίση, καθώς και για την τηλεόραση το καινούργιο σήριαλ του Χριστόφορου Παπακαλιάτη για τον τηλεοπτικό σταθμό MEGA.