Εύα Παγουλάτου

Γεννήθηκε στην Αθήνα.

Σπούδασε κλασσικό και σύγχρονο χορό στην Ελλάδα και τελειοποίησε τις σπουδές της στο κέντρο Associazione Alicia Vronska της Γένοβας , κοντά στην δασκάλα μπαλέτου και πρώτη χορεύτρια της όπερας της Λοζάνης, Maria Luisa Capiferri και τον Francois Guilbard, maître de ballet της Limoge. Kατόπιν χόρεψε στο Ente Lyrico di Carlo Felice, στην ομάδα χορού “Capmetto 7” στην Γένοβα και στο Teatro degli Eguali στο Μιλάνο σε παραγωγές κλασικού και σύγχρονου χορού.

Στην Ελλάδα έχει συνεργαστεί με πολλούς χορογράφους όπως τον Γ. Μπαγουρδή, τον Κ. Μοίχο, την Σοφία Σπυράτου, την Π. Σταματοπούλου, την Λ. Ζαφειροπούλου, τον Χ. Μανταφούνη κ.α ενώ έχει συμμετάσχει και σε παραγωγές μπαλέτου της Εθνικής Λυρικής Σκηνής.

Το 2000 άρχισε να ασχολείται εντατικά με τον ομαδικό αλλά και σόλο αυτοσχεδιασμό και το contact improvistation μέσα από την ομαδα χορού “Σχεδία” της Α. Λύρα , χορεύοντας στις παραστάσεις της, κυρίως στην Κούβα , στην Ρωσία , την Γεωργία και τις χώρες της Βαλτικής.

Από το 1995 συνεργάζεται σταθερά με το “Αέναον Χοροθέατρο D. Lommel” συμμετέχοντας στις περισσότερες παραγωγές των έργων του, στην Γαλλία και στην Ελλάδα.

Από το 2003 διευθύνει το κέντρο χορού ΧΟρΟLOGIE στo οποίο διδάσκει το μάθημα του κλασικού μπαλέτου στις pointes μέχρι σήμερα.