ΣΥΓΧΡΟΝΟΣ ΧΟΡΟΣ (ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ)

Ρούλα Κουτρουμπέλη

Η Ρούλα Κουτρουμπέλη γεννήθηκε στην Αθήνα.

Αριστούχος της Κρατικής Σχολής Ορχηστικής Τέχνης (Κ.Σ.Ο.Τ.) Το 1992 γίνεται μόνιμο μέλος του χοροθεάτρου ΟΚΤΑΝΑ του Κωνσταντίνου Ρήγου και συμμετέχει ως χορεύτρια-ερμηνεύτρια σε όλες της παραστάσεις του μέχρι το 2002: ΟΙ ΓΑΜΟΙ -ΔΑΦΝΙΣ ΚΑΙ ΧΛΟΗ- ΠΕΝΤΕ ΕΠΟΧΕΣ –ΙΚΑΡΟΣ- ΑΙΦΝΙΔΙΑ ΑΠΟΣΥΜΠΙΕΣΗ -ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟΝ ΟΡΦΕΑΣ- Η ΚΟΡΗ ΚΑΙ Ο ΘΑΝΑΤΟΣ – Η ΚΥΡΙΑ ΜΕ ΤΗΣ ΚΑΜΕΛΙΕΣ – ΤΡΕΛΗ ΕΥΤΥΧΙΑ -RING- Η ΜΝΗΜΗ ΤΩΝ ΚΥΚΝΩΝ -ΧΕΙΜΩΝΙΑΤΙΚΟ ΤΑΞΙΔΙ- Ο ΤΑΞΙΔΙΩΤΗΣ ΤΟΥ ΧΕΙΜΩΝΑ κ.ά. Από το 2002-2004 συνεργάζεται ως χορεύτρια και βοηθός χορογράφου του Δημήτρη Παπαϊωάννου και της Αγγελικής Στελλάτου για τις τελετές έναρξης και λήξης των Ολυμπιακών Αγώνων του 2004. Από το 2007 συνεργάζεται με το χοροθέατρο EXIT του Φώτη Νικολάου όπου συμμετέχει ως ερμηνεύτρια στις παραγωγές AMEN και WALTZ. Το 2010 πήρε μέρος ως χορεύτρια στην παράσταση της Αγγελικής Στελλάτου 7 ΘΑΝΑΣΙΜΑ ΑΜΑΡΤΗΜΑΤΑ. Ως χορεύτρια έχει επίσης συνεργαστεί και με άλλους χορογράφους: τον Αντώνη Φονιαδάκη, Daniel Lommel, Κωνσταντίνο Μίχο, Πέτρο Γάλλια κ.ά.
Ως χορογράφος και χορεύτρια έχει συνεργαστεί με το Θέατρο Τέχνης Κάρολου Κουν στα έργα ΠΛΟΥΤΟΣ του Αριστοφάνη σε σκηνοθεσία Μίμη Κουγιουμτζή για το Φεστιβάλ Επιδαύρου, HAPPY END σε σκηνοθεσία Γιώργου Λαζάνη, HARVEST 2002 σε σκηνοθεσία Μίμη Κουγιουμτζή, Ο ΜΙΚΡΟΣ ΠΡΙΓΚΗΠΑΣ επίσης σε σκηνοθεσία Μίμη Κουγιουμτζή, όπου πρωταγωνίστησε στο ομώνυμο ρόλο. Με το Εθνικό Θέατρο στο ΟΝΕΙΡΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΗΣ ΝΥΚΤΟΣ σε σκηνοθεσία Πρωτόπαππα. Με την Πειραματική Σκηνή του Εθνικού Θεάτρου στο έργο DO YOU LOVE ME σε σκηνοθεσία Όλγας Ποζέλη. Με το Μέγαρο Μουσικής Αθηνών στο έργο ΟΠΕΡΑ ΤΩΝ ΣΚΙΩΝ . Με το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος (Κ.Θ.Β.Ε.) στο έργο ΤΟΠΟΣ ΕΓΚΛΗΜΑΤΟΣ σε σκηνοθεσία Μαριτίνας Πάσσαρη.

Με το Θέατρο Νότου στην τραγωδία ΕΛΕΝΗ του Ευριπίδη για το Φεστιβάλ Επιδαύρου σε σκηνοθεσία Γιάννη Χουβαρδά. Με το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Λάρισας στη τραγωδία ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ ΔΕΣΜΩΤΗΣ σε σκηνοθεσία Κ. Καζάκου για το Φεστιβάλ Επιδαύρου. Με το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Βόλου στο έργο ΣΕΦΕΡΗΣ σε σκηνοθεσία Θ. Μουμουλίδη. Ως δασκάλα δίδαξε σύγχρονο χορό στη δραματική σχολή του Θεάτρου Τέχνης Κάρολου Κουν από το 1996-2002. Από το 2004 διδάσκει σύγχρονο χορό και αυτοσχεδιασμό στο Studio Xorologie. Το 2012 συνεργάζεται ως χορεύτρια με τον Παναγιώτη Αργυρόπουλο για την παράσταση ΕΠΙΜΕΝΩ. Το 2014 χορογράφησε τη μαύρη κωμωδία του Μάρτιν Ντάουνινγκ, ΤΟ ΣΠΙΤΙ ΤΟΥ ΦΡΑΝΚΕΝΣΤΑΙΝ, σε σκηνοθεσία Τάσου Ιορδανίδη. Το 2017 σκηνοθέτησε και χορογράφησε το χοροθεατρικό έργο ΜΝΗΜΕΙΟ στα πλαίσια της συνεργασίας με το STUDIO XOΡΟLOGIE. Επίσης, το 2017 ήταν Art Director, Concept & Choreography του βίντεοκλιπ ¨ΒΑΡΙΕΜΑΙ¨ της Μυρτώς Ναούμ (Διασκευή του ομώνυμου τραγουδιού της Μαίρης Λω). Το 2018 ήταν Director, Concept & Choreography των βίντεοκλιπ ¨ΠΕΣ ΜΟΥ ΑΝ ΤΟΛΜΑΣ¨ της Τάμτα και ¨I X MY HEART¨ της Aisel (Azerbaijan – Official Music Video – Eurovision 2018). Έχει παρακολουθήσει σεμινάρια σύγχρονου χορού στο εξωτερικό με τους παγκοσμίου φήμης χορογράφους: Wim Vandekeybus, Ohad Naharin, Yeri Anarika, κ.α.